Jelenlegi hely

Települési Arculati Kézikönyv (TAK)

Tóth Béla
Tóth Béla

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet előírásai szerint elkészült Gyúró Község településképi arculati kézikönyve.

Ez a kézikönyv településünk természeti és épített környezetének bemutatásával feltárja az olvasó előtt az egyes településrészek jellemzőit és megőrzendő építészeti értékeit. Teszi ezt nem csak a jogszabálynak megfelelő, Településképi rendeletet alátámasztó tanulmányként, hanem bemutatkozásul, minden érdeklődő számára.

A Kézikönyv célja, hogy a Gyúrót lakóhelyül választók és az új házat építők részére iránymutatásul szolgáljon annak érdekében, hogy az épített környezetünk minősége és jellege fennmaradjon, gyermekeink egy élhető és értékeit megőrző települést kapjanak örökül.

Várjuk észrevételeiket, javaslataikat a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésével kapcsolatban, írásban az Önkormányzati hivatal címére vagy a kapcsolat menüponton keresztül.

Share