Jelenlegi hely

Gyúró is beköltözött a West End City Centerben

Portrékép Tóthné Fehér Edit Mária cikkszerzőről
Tóthné Fehér Edit Mária

Több mint 400 magyar település, köztük Gyúró címere tekinthető meg azon az interaktív kiállításon, amely július 8-án nyílt meg a West End City Centerben. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) együttműködésével szervezett II. Címerkiállítás legfőbb célja, hogy a címer mellett elhelyezett QR kódot az okostelefonnal leolvasva a látogatók megismerkedhessenek a település múltjával, jelenével, turisztikai látványosságaival, programjaival.

„Tavalyi címerkiállításunk nagy sikere után elhatároztuk, hogy idén ismét alkalmat kínálunk a magyar településeknek, hogy bemutatkozhassanak a West End City Centerben. Ez azért is nagy lehetőség, mert a bevásárlóközpontban évente 20 millió ember fordul meg, akiknek valószínűleg nem lenne alkalmuk személyesen ellátogatni a kiállító településekre” – ismertette nyitóbeszédében Prosits Attila, a West End City Center ügyvezető igazgatója. Azt a személyes tapasztalatát is megosztotta a résztvevőkkel, hogy a címerek és települések története olyan izgalmas, hogy sokszor 6 éves kisfiának is ezek közül kell felolvasnia esti mese helyett.

„Ahogy Magyarországnak a Szent Korona, úgy egy-egy településnek a címer jelenti az identitás legfontosabb szimbólumát” – mondta Dr. Gémesi György, a MÖSZ elnöke, aki úgy véli, hogy egy ilyen kiállítás ünnepnap a hétköznapi gondok, problémák között. Örömét fejezte ki, hogy tavaly a közel 300 kiállított címer melletti QR kódot 260 ezren töltötték le, ami településenként körülbelül 1000 letöltést jelent, s ez a szám valószínűleg emelkedni fog idén, hiszen most 400 fölé emelkedett a kiállított címerek száma.

A köszöntőket követően a kiállításon résztvevő három település hagyományőrző produkciója következett. Először, az idén két éves fennállását ünneplő Gyúrói Dalolók citerazenével kísért dalcsokrát hallgattuk nagy büszkeséggel, majd az Ózdi Néptánc Egyesület táncelőadása folytatta a vidám perceket, végül a Szajla községből érkezett Nagy Krisztina palóc dala zárta a megnyitót.

A megnyitón elhangzott, hogy a kiállítás részeként egy három hónapig tartó nyereményjáték is elindult. Ennek lényege, hogy a kiállított címerek közül kinagyítva szerepel 87 címer, melyeket egy rendező elv köt össze. A játék résztvevőinek azt kell kitalálni, hogy mi az, ami „összeköti” ezeket a településeket. A játékról részletes információk találhatók a West End City Center honlapján, www.westend.hu oldalon, s innen a játék online felülete is elérhető. Mindenki, aki regisztrál a játékba, egyúttal Lufthansa utalványt is kap. A Címerkiállítás egy évig, 2016 nyaráig látható a West End City Center II. emeletén. A rendezvény részeként elindult játék 2015. szeptember első feléig tart, és szeptember 18-án sorsolják ki a nyereményeket. A fődíj egy két személyre szóló retúr repülőjegy Európa szabadon választott városába, ahová menetrendszerinti járata van a Lufthansának. Emellett értékes West End vásárlási utalványok is szerepelnek a nyeremények között.

Köszönjük a West End City Centernek és a Magyar Önkormányzatok Szövetségének a II. Címerkiállítás létrejöttét, és a Gyúrói Dalolóknak településünk jó hírnevének öregbítését!

A megnyitóról készült videó megtekinthető a Gödöllő TV You Tube csatornáján.

Gyúrói Dalolók a West End City Centerben
Share